Atletizmde Dünya Şampiyonası: Weber’in de eli boş: sporcular için sıfır numara

fator

New member
Atletizmde Dünya Şampiyonası
Weber’in eli de boş: sporcular için sıfır numara

Bu, Julian Weber için bile Budapeşte’de madalya almaya yetmedi. Fotoğraf

© Sven Hoppe/dpa

2022’de yalnızca iki Dünya Kupası madalyası alan Budapeşteli atletizm sporcuları yanlarında madalya getirmeyecek. Cirit atıcısı Julian Weber de podyumu kaçırdı. Ancak 2028 yılı için görev beklenenden daha zor olacak.

Son şansa rağmen Julian Weber’in ciriti Budapeşte’nin akşam gökyüzünde yeterince uzağa uçamadı; ilk madalyasız Dünya Şampiyonası’nda Alman atletizmi düşük bir noktaya ulaştı.

Yine dördüncü olan Avrupa şampiyonu, artık en kötü senaryoyu engelleyemedi. Weber daha sonra hayal kırıklığı içinde başını salladı.

Weber, ZDF hakkında biraz şaşkın bir şekilde, “Bugün neler olduğunu tam olarak bilmiyorum. Her şeyi koydum ve her şeyi verdim. Daha fazla uçmak istemedi” dedi. “Madalyayı almayı çok isterdim ve bunu yapabileceğimi de biliyorum. Üzgünüm ve çok üzgünüm. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ama bir şekilde işe yaramadı.”

Dernek Başkanı Kessing “en kötü senaryodan” söz ediyor

Ancak 28 yaşındaki oyuncu, dokuz gün süren müsabakanın sonunda aşırı baskı altındaydı. 40 yıl önce Dünya Şampiyonası’nın başlamasından bu yana Almanya madalya sıralamasında yer almadı. Geçen yıl Eugene’de sadece iki madalya aldıktan sonra – yine birkaç başarısızlık nedeniyle – uluslararası çöküş devam etti.

ABD’de dördüncü olduktan bir yıl sonra Weber, elinden gelenin en iyisini yaparak ciriti 85.79 metreye attı. Hindistan’dan Olimpiyat şampiyonu Neeraj Chopra (88.17), Pakistan’dan Arshad Nadeem (87.82) ve Çek Olimpiyat gümüş madalyalı Jakub Vadlejch (86.67) atışlarına devam etti.

Sadece birkaç saat önce Alman federasyon başkanı Jürgen Kessing, Olimpiyat dördüncüsü olan oyuncunun podyuma çıkmaması durumunda “en kötü senaryo”dan, yani en kötü senaryodan bahsetmişti. Kessing, “Buraya eve eli boş dönmeye gelmedik” dedi. Ama aynen böyle oldu.

Dünyanın zirvesi bazen çok uzakta

Weber 80.43 metreyle temkinli girdi, ardından Chopra dün akşamın ilk büyük atışını yaptı. Seyircilerin her zaman alkışladığı Mainz dokumacısı neredeyse 86 metreyle geride kaldı ve ikinci sıradaki atlamanın ardından yumruklarını sıktı. Daha sonra Olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonasında beşinci olan Nadeem geçti ve onu Vadlejch izledi.

Stadın diğer tarafında ise yüksek atlamacı Christina Honsel 1.94 metreyle sekizinci olmanın mutluluğunu yaşadı – bu Almanya’nın sıfır sayısıyla ilgili hiçbir şeyi değiştirmedi. ZDF’den konuşan Geher ve takım kaptanı Christopher Linke, “Sonunda madalya kazanamamamız da beni üzüyor” dedi.

Decathlon, Leo Neugebauer’in Cumartesi akşamı beşinci olmasını ve hâlâ büyük bir onur yolculuğunun tadını çıkarmasını umuyor. Bayanlar bayrak yarışı Gina Lückenkemper’in etrafında altıncı sırayı aldıktan sonra mutlu bir şekilde birbirlerine sarılırken, üçlü sprint dünya şampiyonu Noah Lyles gibi ulusal bayraklara sarılı uluslararası yıldızlar da yanlarında kutlama yaptı.

Her ikisi de Alman atletizminin durumunu simgeliyordu. Avrupa Şampiyonu Lückenkemper’in “her türlü onura layık” dediği başarılar, dünya şampiyonalarında madalya almak için yeterli olmaktan çok uzak. Dünya liderlerinden bazıları uzakta ve Eugene’nin üzüntüsünün ardından trendin tersine dönmesi gerçekleşmedi.

“Sağlıklı kalırsam sınır olmaz”

Spor direktörü Jörg Bügner, 2028 yılına kadar yeniden dünyanın ilk 5’i arasına girme yönündeki iddialı hedefinden vazgeçmek istemedi. Ancak Paris Olimpiyatları’na bir yıl kala, artık yetişemeyeceğimize dair endişe verici izlenim sürüyor. Bügner, “Birçok disiplinde dünyanın en iyileriyle bağlantımızı kaybettiğimizi gördük” dedi. Dünya liderleri önemli ölçüde gelişti. “Katedecek daha büyük bir mesafemiz var ve daha çok çalışmalıyız.”

İlk 8’deki 13 sıralama, geçen yıl ABD’de düzenlenen Dünya Kupası’ndaki sıralamadan altı fazla fazlaydı. Ancak bu kez sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen uzun atlama Olimpiyat şampiyonu Malaika Mihambo’nun altın madalyası ve sprint yarışında bronz madalyası vardı ve madalyalar itibar için çok önemliydi. Geçen yılki gibi heyecan verici bir EM yaz masalı, bu kez Dünya Kupası’nın yetersiz getirisini gölgede bırakmıyor.

İlk yarıda hala altın yolunda ilerleyen Alman rekor sahibi Neugebauer, hayatının en iyi ikinci dekatlonundan sonra madalya olmadan bile kendini “harika” hissetti. Pazar günü Paris’in “provası” hakkında “Yarışma bana kendim hakkında çok şey öğretti” dedi. “Bunun gelecek yıl Olimpiyatlarda olmasındansa şimdi gerçekleşmesi daha iyi.”

ABD’de eğitim gören ve maddi imkanları büyük olan bir üniversitede dernek tedbirlerinin dışında etkileyici bir performans gelişimi gösteren 23 yaşındaki oyuncu, Paris’in sloganını belirledi. “Sağlıklı kalırsam sınır yok” dedi. Olimpiyatlarda acilen en iyi formda bir Neugebauer’e ihtiyaç var.

dpa

#Konular