Atletizm: Para Dünya Şampiyonası: “Irmie Teyze” ve “Blade Runner” Katları için Altın

fator

New member
atletizm
Para-WM: “Tante Irmie” ve “Blade Runner” Katları için Altın

Irmgard Bensusan, Paris’teki Para Dünya Şampiyonasında 200 metrede altın madalya kazandı. Fotoğraf

© Karl-Josef Hildenbrand/dpa/archive image

Atletizm sporcularına yönelik Para Dünya Şampiyonası sonunda Almanya, özellikle duygusal ve özel iki altın madalya kazandı.

“Irmie Teyze” coşkulu bir küfür savurdu, “Blade Runner” Johannes Floors birkaç kez gözyaşlarını tutamadı: Leverkusen’li bir sprinter ikilisi, Paris’te düzenlenen Para Dünya Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazandı ve Alman genel rekoru Paralimpik Oyunları’ndan bir yıl önce iki önemli olay.

Beş şampiyonluğun yanı sıra iki gümüş ve beş bronz madalya kazanan Almanya, madalya tablosunu 13. sırada tamamladı. 2019’da Dubai’de düzenlenen bir önceki Dünya Şampiyonasında, DBS takımı dokuzuncu bitirmişti, iki kez daha fazla altın elde etmişti ancak toplamda bir madalya eksik kazanmıştı.

Son gün iki hayal kırıklığı da yaşandı. Léon Schäfer, bir dünya rekoru ile kazandığı uzun atlama zaferinin ardından çifte altın alamadı. Beş sporcuyla son derece heyecan verici bir finişin ardından 26 yaşındaki oyuncu, kişisel en iyi derecesine rağmen 100 metre diz altı ampute yarışını saniyenin yüzde 17’sinde üçüncü sırada tamamladı. Wattenscheider Katrin Müller-Rottgardt, görme engelliler klasmanında ikinci olduktan sonra, koşucu Noel Fiener’in eşlik ettiği bant bitiş çizgisinden önce kırıldığı için diskalifiye edildi.

Floors bir dünya rekorunu kıl payı kaçırdı

Floors ise bir zamanlar Oscar Pistorius’un üne kavuşturduğu “Blade Runner” 400 metre klasmanında dominant statüsünün altını çizdi. 45.81 saniyede, kendisini rekabetten iki saniyeden fazla uzaklaştırdı ve yeni dünya rekorunun yalnızca yüzde üç üzerindeydi. 2012 Olimpiyatları’nda da yarışan Güney Afrikalı Pistorius, 2014 yılında adam öldürmekten hüküm giydi ve o zamandan beri cezaevinde.

Floors, galibiyet serisinden sonra son derece duygusaldı. “Seyirci tribünlerinde ailemi gördüğümde ilk gözyaşımı bastırmak zorunda kaldım. İkincisi, meslektaşım Irmgard’ı kazananlar kürsüsünde gördüğümde” dedi. “Sonunda, bunlar iki zorlu andı.”

Bensusan: “Altını hayal bile etmedim”

Bensusan, genç sporcularla çok ilgilendiği için “Irmie Teyze” adını kullanıyor. Dünya Kupası sırasında onlara tezahürat yaptı, kendilerini geliştirmeleri için önerilerde bulundu ve hatta yarışmalardan önce meslektaşlarının saçlarını ördü. 32 yaşındaki oyuncu, çifte şampiyonluk savunucusu olarak bile madalyaları hesaba katmamıştı çünkü şu anda bir denetçi için haftada 30 saat çalışıyor. Bitişteki ilk tepkisi “Ne oluyor” oldu, gülerek itiraf etti: “Altını hiç hayal etmemiştim. Paralimpik Oyunlarına katılmak için dördüncü sırayı almayı umuyordum.”

Schäfer hayal kırıklığına uğramış görünüyordu, ancak “son madalyayı kazandığı için kesinlikle gurur duyduğunu” söyledi. Ne de olsa, eğitim meslektaşları için mutlu olabilirdi. “Johannes’ın zamanı gerçek bir ev numarası. Ve Irmgard ile şaşırtıcıydı, bu yüzden her şey daha da harika” dedi.

dpa

#Konular