Atletizm: Decathlete Kaul Avrupa Şampiyonası'nın ilk yarısında pistte – Skotheim önde

fator

New member
atletizm
Decathlete Kaul Avrupa Şampiyonası'nın ilk yarısında pistte – Skotheim önde





Beş disiplinin ardından 4.139 puanı var: Niklas Kaul. Fotoğraf

© Michael Kappeler/dpa


Avrupa Şampiyonası dekatlonunun ikinci günü öncesinde Manuel Eitel, dört Alman'ın en iyisi. Son şampiyon Niklas Kaul hâlâ ilk on arasında yer almıyor. Daha önce de benzerdi.





Son şampiyon Niklas Kaul, Roma'daki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda dekatlonun ikinci gününe üst sıralarda yer alma şansıyla giriyor. Mainz'lı 26 yaşındaki oyuncu, beş disiplinin ardından 4.139 puanla 13. sırada yer alıyor. Salı günü Kaul, iki yıl önce Münih'te kazandığı Avrupa Şampiyonası zaferinde olduğu gibi hâlâ güçlü yönlerini ortaya çıkarabilir ve ileriye doğru çalışabilir. Onun için bu, Olimpiyat sezonunun ilk tam dekatlonu.



Ancak Kaul'un kendisi de yetişip madalya kazanma şansı konusunda şüpheliydi: ZDF'de güçlü rekabete işaret ederek “Bekleyip görmemiz gerekecek” dedi: “Oldukça yakın olacak. Onlar' O kadar ilerideyiz ki madalya kazanmamız zor olacak.”


Eitel en iyi Alman


Alman dörtlüsünden Manuel Eitel Pazartesi günü altıncı sırada yer alıyor. 100 metre, uzun atlama, gülle atma, yüksek atlama ve 400 metrenin ardından Ulm yerlisi 4.269 puan topladı. Felix Wolter 4.259 puanla yedinci, Tim Nowak ise 4.087 puanla 15. sırada yer alıyor.


İlk yarıda Norveçli Sander Skotheim 4.566 puanla önde. Kaul'un hala zirvede yer alma şansı var. 2019 yılında Doha'da Dünya Şampiyonluğunu kazandığında Mainz'lı oyuncu, ilk günün ardından ara sıralamada 4.164 puanla on birinci sırada yer aldı.


dpa

#Konular