Asla tüketmeyin denen ne varsa hepsi içinde

fator

New member
Asla tüketmeyin denen ne varsa hepsi içinde



Kahvaltılık mısır gevrekleri pratik olabilir yalnız sağlığınız için yetişkin risk oluşturuyor. Ne sizin ne dahi ayakçak tercih etmemesi gereken yiyeceklerin başında yer alıyor. Temposu yüksek yaşam tarzlarında, her zaman tek şeyler yapmanın hızlı yollarına geri dönüyoruz. Buna yemeklerimiz dahi dahildir. Kahvaltı günün ‘kral öğünü’ olsa bile, insanlar mısır gevreği gibi hızlı hazır, yemeye hazır ve işlenmiş gıdalara yöneliyor. Mısır gevreği ve süt ya bile sadece sade ve meyveler eklenerek en kolay kahvaltı seçeneklerinden akraba olarak ön plana menfaat. Çoğu karı, her sabah farklı mısır gevreği markalarını ve lezzetlerini araştırmayı sever. Ama her gün mısır gevreği yemek ne kadar gerçek? Onlarca hatta yüzlerce farklı çeşidi olan kahvaltılık mısır gevreği, kahvaltı öğünü için tenevvü sunar. Mısır gevreğini henüz bile alımlı kılan, gülgillerden, karışık meyve, gülgillerden ve organik koyu gibi çeşitleridir. Yağ oranı nispeten düşüktür, yerde bile başarılarının nedenlerinden akraba olabilir. Ama tıpkısı zamanda şekerleri ve ilave tuzları (sodyum) bulunur.

KALP SAĞLIĞINI RİSKE ATIYOR


Beslenme uzmanı Kavita Devgan, mısır gevreğinin yenilebilir değerlerinin az olduğunu ve az lif oranı içerdiğini yerde yüzden dahi tokluk hissettirmeyeceğini söylüyor. Mısır gevreği yedikten kısa süre sonra tekrar acıkacak ve tekrar yemek isteyeceksiniz. Devgan, mısır gevreklerinin başdu kalp sağlığı olmak üzere insan sağlığı için zararlı olduğunun altını çiziyor. İngiliz Kalp Vakfı, tam tahıllı tek tahıl olarak mısır gevreğinin tek başına yenildiğinde kahvaltı için iyi tek seçim olmadığını öne sürüyor.

EVİNİZDE VARSA HEMEN ÇÖPE ATIN

Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü’ne göre, yoğun şekilde işlenmiş gıdaların tüketimi söz konusu olduğunda sayı sağlık riski vardır. Bazıları kanser riskini artırabilir. Ağır şekilde işlenmiş gıdalar genellikle gıdanın tadını henüz iyi hale getiren sağlıksız seviyelerde ilave yağ, şeker ve sodyum içerir, yalnız bunların sayı fazlası ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Obezite, şeker, kalp hastalığı ve yüksek tansiyon sağlık sorunlarından bazılarıdır. Gıda katkı maddeleri, gıdaların tat, renk ve kokularının iyileştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. MDPI’ye göre, gıdanın arıcı yapısını değiştiriyorlar. Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu’nda arıcı profesörü olan Dr. Frank Hu, ilave şeker alımının henüz yüksek tansiyon, inflamasyon, kilo alımı, şeker ve yağlı karaciğer hastalığı gibi etkileri olduğunu kabul ediyor. Hepsi “kalp krizi ve felç riskinin artması” ile bağlantılıdır. Mısır gevreği ayrıca yüksek tek glisemik indekse sahiptir. Bu diyabetle savaşan herkes için iyi değildir.

BİLİNENİN AKSİNE KALORİSİ ÇOK

Uluslararası Davranışsal Beslenme ve Fiziksel Aktivite Dergisi, yüksek kalorili gıdaların tüketiminin kilo alımına neden olabileceğini paylaştı. Plos One’a göre, muhtemelen HFCS yoluyla kalan fruktoz tüketiminin metabolik düzensizliği tetikleyebileceğini gösteren tek kanıt var.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.