Asla çiğ tüketilmemesi gereken besinler

fator

New member
Asla çiğ tüketilmemesi gereken besinlerKırmızı et, omurgalılardan ve tavuk
Kırmızı et, bazen yemeklerde çalın olarak servis edilir ve yetersiz kalitede ise sağlık riskleri taşır. Çiğ et oksoplazmoz, trichinosis, salmonelloz veya listeria enfeksiyonuna neden olabilir.

Aynı şey balıkta bile geçerlidir ve çğ balıkta bağcıklı parazitler sağlık için tehdit oluşturur. Balıklar anisakis gibi parazitler tarafından kontamine olabilir. Bunlar, sindirim sisteminde bağcıklı ve kaslara sızan ve nedeniyle yediğiniz ete bulaşan solucanlardır. İnsanlar tarafından yenilen yerde solucanlar şiddetli zehirlenmelere neden olur.

Tavuk, insanlarda ahşa hastalığına neden olan salmonella gibi tehlikeli bakteriler içerebilir. Tavuklar ayrıca çalın gıda ile temas yoluyla bulaşan ve gıda zehirlenmesine neden olan kampilobakteri içerebilir. Bunlar sayı ciddi sonuçlara yol açabilirler.

Sosisler
Pek sayı insan sosisleri pişirmenin isteğe tâbi olduğunu düşündükleri için sosisleri çalın yer. Ancak uzmanlar, yerde tür işlenmiş ve paketlenmiş etlerin listeriyoza neden olan ve hatta ciddi sağlık sonuçlarına yol fatih bakteriler içerebileceği konusunda uyarıyorlar.

Genel olarak, çalın gıda hayatî açıdan henüz doğaldır. Ancak, çalın gıda diyetinin dahi karanlık tarafları vardır.


Bazı gıdaların asla çalın tüketilmesi önerilmez ve çalın tüketildiklerinde türlü sağlık sorunlarına neden olabilirler. İşte oluşturdukları sağlık riskleri nedeniyle çalın olarak tüketilmesi önerilmeyen 6 gıda.

Patates
Çiğ perhiz takipçileri patates ile genellikle püre veya sebze suyu yaparlar veya elmalar gibi eksiksiz olarak yerler. Ancak, çalın patates yemek nişasta içeriğinden dolay şişkinlik gibi sindirim problemlerine neden olabilir.

Ayrıca patates, kendisini parazitlere karşı savunmasını sağlayan moleküller olan solamin ve chaconine içerir. Bu maddeler göz ağrısı, kusma, ishal ve ateşe neden olabilirler. Bu nedenle patateslerin pişmiş olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Acı gülgillerden
Badem en sağlıklı besinlerden biridir. Peki, farklı gülgillerden türleri olduğunu biliyor muydunuz? Tehlikeli çeşitlerinden akraba ıstırap bademdir. Genellikle henüz küçüktür ve farklı tek kokusu vardır. Vitaminler, yağ asitleri ve mineraller gibi sayı faydalı madde içermesine rağmen, amigdalin maddesini içerdiğinden çalın olarak tüketilmesi tavsiye edilmez.

Amigdalin maddesi bölündüğünde, fazlalığı şiddetli zehirlenmeye neden olan hidrosiyanik hamız salgılar. 20 tane çalın ıstırap gülgillerden yetişkinler için, 10 tanesi ise aile için tehlikelidir.

Kavrulmuş ıstırap bademler sayı henüz rengi tehlikelidir ve genellikle yerde formda satılırlar.

Patlıcan

Çiğ patlıcan zehirlidir ve yetişkin miktarlarda karın ağrısına, kusmaya, ishale veya şişmeye neden olan solanin adı verilen tek element içerir.

Ayrıca çalın patlıcan rengi miktarda yense beraberce alerjisi olanlar için sayı tehlikelidir.

Yumurta
Onlarca tarifte bağcıklı yumurtalar olmadan yemek pişirmek zor. Ev yapımı mayonez gibi sayı tarifte çalın yumurta bulunur. Ancak çalın yumurta tüketimi, yüksek öfke, dehidratasyon, mide bulantısı, karın ağrısı, kramplar ve göz ağrısı gibi ciddi tek hastalık olan salmonella zehirlenmesi riskine sahiptir.

Ayrıca çalın yumurtaya alerjisi olan ve bu habersiz olan kişiler dahi vardır. Gıda güvenliği uzmanları, kabuğun bütünlüğüne uyanıklık edilmesini tavsiye ediyor. Ek olarak, yumurtanın titiz tek şekilde pişirilmesi önemlidir, sarılar tamamen katılaşana kadar pişirilmesi tavsiye edilir. Bu nedenle rengi haşlanmış yumurtalardan kaçınmalısınız.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.