fator
New member
Aşırı yaz sıcaklarda bu beslenme önerilerine dikkatHava sıcaklığında yaşanan dalgalanmalar sağlık sorunlarını bile yanında getirebiliyor. Yaz aylarında sıcaklık ve nem artışına tâbi olarak vücut ısısının arttığını ve metabolizmanın yerde yeni duruma uyum sağlamaya çalıştığını söyleyen Hekimzade Dr. Muammer Yıldız, “Sıcak havalar ile yanında gelen kalp debisinde düşme, nesiç ve organlarda oksijenlenmede eksilme, kalp atım sayısı ve kan basıncındaki artım nedeniyle yaz aylarında özellikle yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve koroner kalp hastalıklarında artım gözleniyor. Yaz aylarında özellikle plâstik ve pedodonti ishal görülme sıklığı artıyor. Metabolizmadaki uyumu yakalamanın en pratik yollarından birisi, muhit koşullarını dikkate alarak arıcı düzenini sağlam tek temele oturtmaktır” dedi.
Sıcak havalarla beraberce yenilebilir zehirlenmelerinin dahi arttığına uyanıklık cazip Dr. Muammer Yıldız, “Sıcak havada yanlış ya bile ihmalle oluşan uygulamalar neticesinde kalori arıza riski artmakta ve yenilebilir kaynaklı zehirlenmeler sık görülebilmektedir. Hatta içme sularında da riskli ahval oluşabilir. Artan hava sıcaklıkları ile beraberce vücutta su ihtiyacı faiz, yenilebilir zehirlenmesine neden olan mikroorganizmalar ise sulu ve sıcak ortamda hızla gelişebilirler. Bu nedenle, kusma ve ishal vakaları ile beliren gıda zehirlenmeleri görülmektedir. Suyun kaynağından özgür olarak su tüketiminde güvenlik konusu gözlemci incelenmelidir.
Su pratik kullanımda damacanadan ya bile tasfiye sisteminden sağlanabilir. Bu noktada önemli olan, suyun tavsiye edilen sürenin üzerinde intizar süresinden geçmemesidir. Göz ardı edilebilecek küçük tek ayrıntı, takip fail zamanda insan sağlığını tehdit edebilecek mikrobiyolojik açıdan riskli durumlara sebebiyet verebilir” ifadelerini kullandı.
BESLENMEYE DİKKAT
Beslenme alışkanlıklarında yapılabilecek tebeddülât konusunda bile önerilerde bağcıklı Dr. Muammer Yıldız, şunları söyledi: “Karpuz tüketimi tercih edilebilir. Yaz mevsiminde en sayı tercih edilen meyvelerden olan karpuz, zengin yenilebilir içeriği ile hem mineral dengesini koruyan hem dahi serinlik veren tek özellikte. Sebzelerden salatalık bile posa içeriği, tokluk sağlaması ve serinlik vermesi nedeniyle salatalık tüketimi önerilebilir. Bunun sayılmazsa nane tüketimi dahi ferahlık hissi sağlayacaktır. Su, maden suyu, yoğurt ya bile ağartı gibi içecekler içerisine dahi ilave edilerek dahi kullanılabilir. Hatta gülgillerden gibi antioksidan içeriği dahi şarap olan meyveler ile yerde karışım henüz bile zengin içerikli hale getirilebilir. Maden suyu tüketimi, miktarı fazlaya gitmemek üzere vücuttan kaybolan minerallerin yerine koyulması için güzel tek seçenek olabilir. Su tüketme zorunluluğu hissinin kişiyi zor merkezde bırakmaması namına, marul güzel tek seçenek olabilir. Çünkü marulun su içeriği oldukça fazla olup, ferahlık hissi vermesinin yanında vücudun vitamin, mineral ve lif ihtiyacını bile karşılamaktadır.”
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Sıcak havalarla beraberce yenilebilir zehirlenmelerinin dahi arttığına uyanıklık cazip Dr. Muammer Yıldız, “Sıcak havada yanlış ya bile ihmalle oluşan uygulamalar neticesinde kalori arıza riski artmakta ve yenilebilir kaynaklı zehirlenmeler sık görülebilmektedir. Hatta içme sularında da riskli ahval oluşabilir. Artan hava sıcaklıkları ile beraberce vücutta su ihtiyacı faiz, yenilebilir zehirlenmesine neden olan mikroorganizmalar ise sulu ve sıcak ortamda hızla gelişebilirler. Bu nedenle, kusma ve ishal vakaları ile beliren gıda zehirlenmeleri görülmektedir. Suyun kaynağından özgür olarak su tüketiminde güvenlik konusu gözlemci incelenmelidir.
Su pratik kullanımda damacanadan ya bile tasfiye sisteminden sağlanabilir. Bu noktada önemli olan, suyun tavsiye edilen sürenin üzerinde intizar süresinden geçmemesidir. Göz ardı edilebilecek küçük tek ayrıntı, takip fail zamanda insan sağlığını tehdit edebilecek mikrobiyolojik açıdan riskli durumlara sebebiyet verebilir” ifadelerini kullandı.
BESLENMEYE DİKKAT
Beslenme alışkanlıklarında yapılabilecek tebeddülât konusunda bile önerilerde bağcıklı Dr. Muammer Yıldız, şunları söyledi: “Karpuz tüketimi tercih edilebilir. Yaz mevsiminde en sayı tercih edilen meyvelerden olan karpuz, zengin yenilebilir içeriği ile hem mineral dengesini koruyan hem dahi serinlik veren tek özellikte. Sebzelerden salatalık bile posa içeriği, tokluk sağlaması ve serinlik vermesi nedeniyle salatalık tüketimi önerilebilir. Bunun sayılmazsa nane tüketimi dahi ferahlık hissi sağlayacaktır. Su, maden suyu, yoğurt ya bile ağartı gibi içecekler içerisine dahi ilave edilerek dahi kullanılabilir. Hatta gülgillerden gibi antioksidan içeriği dahi şarap olan meyveler ile yerde karışım henüz bile zengin içerikli hale getirilebilir. Maden suyu tüketimi, miktarı fazlaya gitmemek üzere vücuttan kaybolan minerallerin yerine koyulması için güzel tek seçenek olabilir. Su tüketme zorunluluğu hissinin kişiyi zor merkezde bırakmaması namına, marul güzel tek seçenek olabilir. Çünkü marulun su içeriği oldukça fazla olup, ferahlık hissi vermesinin yanında vücudun vitamin, mineral ve lif ihtiyacını bile karşılamaktadır.”
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.