fator
New member
Antibiyotikleri rafa kaldıracak – Sağlık Haberleri
Soğuk hava ve kar içildikten kapıda ve montları, atkıları kullanmanın zamanı geldi. Bu havalar yanında soğuk algınlığı hastalıklarını ve vücut dirençsizliğinide getiriyor. Özellikle şu sıralar salgın algan başını gidiyor ve sayı insan soğuk aldgınlığı nedeniyle öksürüyor, hapşuruyor ve rahatsız merkezde. İşte tüm rahatsızlıklara karşı vücudun bağışıklığını yükseltmek, vitamin desteği örtmek ve iyi nemalanmak gerekiyor. Vücudun bağışıklığı ve vitamin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan yosun çayları. Normal hayatta bile severek tükettimiz yosun çaylar aslında tam tek kalkan görevi görüyor vücut için. Ancak tek nokta var ki sayı titiz olunması gerekiyor. Bu yosun çayları her ne kadar vücuda yararlı olsa bile ölçülü şekilde içilmesi ve özellikle hamileler ile kronik hastalığı olanlar tarafından basamak danışılmadan tüketilmemesi gerekiyor. Konuya ilişkin Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, günümüzde şifa mektup etkisi bilindik yosun çaylarının antibakteriyel özellikleri sayesinde hastalıklara karşı tek koruma sağladığını belirterek soğuk havalarda görülme sıklığı kalan grip, soğuk algınlığı, bademcik iltihabı gibi hastalıklardan korunabilmek için yosun çayları tüketmek gerektiği söyledi. İşte vücut için kalkan görevi gören o yosun çayları…
TARÇIN ÇAYI
Tropikal ilkime sahip bölgelerde yetişen tarçın, genellikle karanfil olarak bilinmekle beraberce çay olarak bile tüketilir. Tarçın çayı kabuk ya bile toz tarçın kullanılarak yapılabilir. Çay hazırlanırken kabuklarından yapılması içindeki öz yağlardan bile faydalanmayı sağlar. Soğuk algınlıklarının artım gösterdiği kış aylarında yüksek C vitamini kaynağı olan limonla beraberce tüketilmesi enfeksiyon riskini azaltır ve imik ağrılarına karşı oldukça etkilidir.
PAPATYA ÇAYI
Papatya içerdiği bileşenler sayesinde oldukça etkili tek antibakteriyel olarak bilinir. Kışın sıkça karşımıza kaynak soğuk algınlığı, imik ağrısı, burun tıkanıklığı gibi şikâyetleri azaltmaya yardımcı olduğu kadar muafiyet sistemini güçlendirmek için dahi tüketilmesi önerilir.
KUŞBURNU
Özellikle son yıllarda oldukça popüler hale gelen kuşburnu, muafiyet sistemini güçlendiren en iyi bileşenlerden olan C vitamini yönü oldukça zengindir. C vitamini ise ak kan hücrelerini uyarır, ayrıca astımın önlenmesi ve solunum sisteminin genel sağlığı için sayı önemlidir. Ancak özelliklerini yitirmemesi için kuş burnu kısa süreli demlenip akabinde hızlıca tüketilmelidir.
ADAÇAYI
Kökeni ve tüketimi sayı eskilere müstenit adaçayının özleri muafiyet sistemini güçlendirici polifenoller içerir. Uçucu bileşenleri sayesinde grip ve soğuk algınlığının yol açtığı imik ve ağızdaki iltihaplanmanın yanı sıra enfeksiyonu önlemeye dahi yardım fiyat. Ayrıca içeriğinde bağcıklı şarap miktarda antioksidan bileşiklerin alzheimera karşı koruyucu etki gösterdiği dahi bilinmektedir.
ZENCEFİL
Faydaları saymakla sürekli zencefil, grip, soğuk algınlığı, imik ağrısı ve öksürüğün yanı sıra, mide bulantılarını gidermek için dahi birebirdir. Kış hastalıklarına kalkan olan zencefil çayı tıpkısı zamanda sindirim sistemini rahatlatan bileşenleri dahi içerir. Ancak oldukça sert tek tadı olduğundan, zencefili demlerken bunu göz önünde bulundurmak gerekir.
EKİNEZYA
Yapılan tetkikat, papatyagiller familyasına ilgili ekinezyanın muafiyet sistemini güçlendirirken, grip virüsü gibi ortak patojenlere karşı koruyucu etkisi olduğunu bile göstermektedir. Ekinezya çayı, grip ve nezleden kaynaklanan ağrıları hafifletir. İçeriğinde bağcıklı vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde üst solunum yollarının yanı sıra migren ve kaygı gibi sorunların gelişmesine karşı bile etkilidir.
IHLAMUR
Tüm Anadolu’bile en iyi bilindik tabiî tek soğuk algınlığı ve grip ilacı olan ıhlamur çayı özellikle kışın sayı sık gelişen öksürük probleminin tedavisinde kullanılmaktadır. Balla karıştırılması etkisini artırır, öksürük sebebiyle solunum yollarında yaşanan tahribatın giderilmesini sağlar. Metabolizmayı kuvvetlendirerek vücut direncini dahi zait ıhlamur çayı, yerde sayede kan dolaşımını bile hızlandırır.
REZENE
Kokusu biraz tatsız gibi olsa bile rezene çayının faydaları oldukça fazladır. İçeriğindeki A ve B kompleksi, C ve D vitaminleriyle antioksidanlar açısından zengin olan rezene çayı kış aylarında sık yakalanılan soğuk algınlığının belirtilerini bastırır ve vücuttaki bakterilere karşı savaşır. Ayrıca muafiyet sistemini destekleyerek vücudun hızlı tek şekilde toparlanmasına katkı sağlar.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.
Soğuk hava ve kar içildikten kapıda ve montları, atkıları kullanmanın zamanı geldi. Bu havalar yanında soğuk algınlığı hastalıklarını ve vücut dirençsizliğinide getiriyor. Özellikle şu sıralar salgın algan başını gidiyor ve sayı insan soğuk aldgınlığı nedeniyle öksürüyor, hapşuruyor ve rahatsız merkezde. İşte tüm rahatsızlıklara karşı vücudun bağışıklığını yükseltmek, vitamin desteği örtmek ve iyi nemalanmak gerekiyor. Vücudun bağışıklığı ve vitamin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan yosun çayları. Normal hayatta bile severek tükettimiz yosun çaylar aslında tam tek kalkan görevi görüyor vücut için. Ancak tek nokta var ki sayı titiz olunması gerekiyor. Bu yosun çayları her ne kadar vücuda yararlı olsa bile ölçülü şekilde içilmesi ve özellikle hamileler ile kronik hastalığı olanlar tarafından basamak danışılmadan tüketilmemesi gerekiyor. Konuya ilişkin Klinik Diyetisyen Duygu Özbay, günümüzde şifa mektup etkisi bilindik yosun çaylarının antibakteriyel özellikleri sayesinde hastalıklara karşı tek koruma sağladığını belirterek soğuk havalarda görülme sıklığı kalan grip, soğuk algınlığı, bademcik iltihabı gibi hastalıklardan korunabilmek için yosun çayları tüketmek gerektiği söyledi. İşte vücut için kalkan görevi gören o yosun çayları…
TARÇIN ÇAYI
Tropikal ilkime sahip bölgelerde yetişen tarçın, genellikle karanfil olarak bilinmekle beraberce çay olarak bile tüketilir. Tarçın çayı kabuk ya bile toz tarçın kullanılarak yapılabilir. Çay hazırlanırken kabuklarından yapılması içindeki öz yağlardan bile faydalanmayı sağlar. Soğuk algınlıklarının artım gösterdiği kış aylarında yüksek C vitamini kaynağı olan limonla beraberce tüketilmesi enfeksiyon riskini azaltır ve imik ağrılarına karşı oldukça etkilidir.
PAPATYA ÇAYI
Papatya içerdiği bileşenler sayesinde oldukça etkili tek antibakteriyel olarak bilinir. Kışın sıkça karşımıza kaynak soğuk algınlığı, imik ağrısı, burun tıkanıklığı gibi şikâyetleri azaltmaya yardımcı olduğu kadar muafiyet sistemini güçlendirmek için dahi tüketilmesi önerilir.
KUŞBURNU
Özellikle son yıllarda oldukça popüler hale gelen kuşburnu, muafiyet sistemini güçlendiren en iyi bileşenlerden olan C vitamini yönü oldukça zengindir. C vitamini ise ak kan hücrelerini uyarır, ayrıca astımın önlenmesi ve solunum sisteminin genel sağlığı için sayı önemlidir. Ancak özelliklerini yitirmemesi için kuş burnu kısa süreli demlenip akabinde hızlıca tüketilmelidir.
ADAÇAYI
Kökeni ve tüketimi sayı eskilere müstenit adaçayının özleri muafiyet sistemini güçlendirici polifenoller içerir. Uçucu bileşenleri sayesinde grip ve soğuk algınlığının yol açtığı imik ve ağızdaki iltihaplanmanın yanı sıra enfeksiyonu önlemeye dahi yardım fiyat. Ayrıca içeriğinde bağcıklı şarap miktarda antioksidan bileşiklerin alzheimera karşı koruyucu etki gösterdiği dahi bilinmektedir.
ZENCEFİL
Faydaları saymakla sürekli zencefil, grip, soğuk algınlığı, imik ağrısı ve öksürüğün yanı sıra, mide bulantılarını gidermek için dahi birebirdir. Kış hastalıklarına kalkan olan zencefil çayı tıpkısı zamanda sindirim sistemini rahatlatan bileşenleri dahi içerir. Ancak oldukça sert tek tadı olduğundan, zencefili demlerken bunu göz önünde bulundurmak gerekir.
EKİNEZYA
Yapılan tetkikat, papatyagiller familyasına ilgili ekinezyanın muafiyet sistemini güçlendirirken, grip virüsü gibi ortak patojenlere karşı koruyucu etkisi olduğunu bile göstermektedir. Ekinezya çayı, grip ve nezleden kaynaklanan ağrıları hafifletir. İçeriğinde bağcıklı vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde üst solunum yollarının yanı sıra migren ve kaygı gibi sorunların gelişmesine karşı bile etkilidir.
IHLAMUR
Tüm Anadolu’bile en iyi bilindik tabiî tek soğuk algınlığı ve grip ilacı olan ıhlamur çayı özellikle kışın sayı sık gelişen öksürük probleminin tedavisinde kullanılmaktadır. Balla karıştırılması etkisini artırır, öksürük sebebiyle solunum yollarında yaşanan tahribatın giderilmesini sağlar. Metabolizmayı kuvvetlendirerek vücut direncini dahi zait ıhlamur çayı, yerde sayede kan dolaşımını bile hızlandırır.
REZENE
Kokusu biraz tatsız gibi olsa bile rezene çayının faydaları oldukça fazladır. İçeriğindeki A ve B kompleksi, C ve D vitaminleriyle antioksidanlar açısından zengin olan rezene çayı kış aylarında sık yakalanılan soğuk algınlığının belirtilerini bastırır ve vücuttaki bakterilere karşı savaşır. Ayrıca muafiyet sistemini destekleyerek vücudun hızlı tek şekilde toparlanmasına katkı sağlar.
Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.