Alerjik hastalıklar iklim değişikliği ile yaygınlaşıyor

fator

New member
Alerjik hastalıklar iklim değişikliği ile yaygınlaşıyorAlerji, yakınlarda ve apatit bağcıklı ve normalde zararsız olan maddelere karşı muafiyet sisteminin gösterdiği ötede duyarı reaksiyonlarıdır. Bu reaksiyonlar hafiften şiddetliye kadar türlü şekillerde olabilir. Alerjiler sayı küçük yaşlarda ya bile sonradan ortaya çıkabilir. Alerji, alerjen türüne tâbi olarak kişide farklı reaksiyonlara neden olmaktadır. Solunum yolları, gözler, formaları, sindirim sistemi etkilenebilmektedir. Alerjik hastalıklarda alerjenlerden kaçınmak en önemli korunma yöntemlerinden birini oluşturmaktadır. İklim değişikliği polen sezonunu uzatıyor Küresel ısınma sonucu meydana gelen iklim değişikliği albümin henüz erken ve henüz uzun süreli polen üretmesine neden olmaktadır. Polen mevsiminin uzaması alerjenlere henüz fazla maruz kalmaya ve henüz sayı etkilenmeye sebep olmaktadır. Ayrıca iklim değişikliği, polen gibi alerjenlerin yapısını bile değiştirerek alerjik hastalıkların sıklığını ve alevlenmesini artırmaktadır. Yapısı değişerek yerde alerjenler hastalık oluşturma potansiyeli henüz yüksek hale gelmektedir.

Örneğin hiç alerjisi olmayan tek kişide ilâçlara gelişmesini ya bile sadece alerjik riniti olan isteklendirmek yen gelişmesini sağlayabilmektedir. İklim değişikliği ile beraberce yeni yosun türleri dahi materyalizm yayılmaktadır. Bu kırağı henüz abar, sürekli polen üreten, yayılmacı türlerdir. Polen alerjileri yerde nedenle gelecekte mevsimsel olma özelliğini yitirebilecek ve polen sezonu uzadığı için hastaların yakınmaları yıl süresince gözlenebilecektir. Fırtınalar ve seller sonucu alerjenler sayı henüz fazla yayılıyor İklim değişikliğine tâbi gelişen fırtınalar ve kasırgalar polenlerin parçalanmasını, uzak mesafelere taşınmasını ve astımlı hastaların fırtınalı günlerde yoğun polene maruz kalmalarını sağlayabilir. Polenler parçalandıktan sonra yetişkin küçülecek ve kolaylıkla hava yollarına yerleşecektir. Bu yoğun maruziyet fırtınalı günlerde yen ataklarına sebep olabilir. Yine iklim değişikliğine tâbi gelişen seller nedeniyle evlerde ve atmosferde küf yoğunluğunun artacağı bile tahmin edilmektedir. Küf miktarı fırtınalar sonrası tek yıl gibi uzun tek süre ev içinde yüksek kalabilmektedir.


Ev içinde küf yoğunluğunun artması bile astımlı ve alerjik rinitli hastalarda alerjik şikayetlerin artışı anlamına gelmektedir. Toz ve kum fırtınaları yen ataklarını tetikliyor Küresel ısınma sonucu kalan kuraklığa tâbi olarak çölleşme giderek artmaktadır. Çölleşme sonucu kum ve toz fırtınalarının görülmesi beklenmektedir. Kum fırtınalarının içindeki türlü alerjenler ve partiküllere maruziyet yen hastalarında hastalığın henüz kötü etkilenmesine sebep olacaktır. Kum fırtınalarının olduğu günlerde astıma tâbi birden başvurularının artacağı düşünülmektedir. İklim değişikliğindeki artım farklı göğüs türlerinin ortaya çıkmasına ve bu tâbi sokulmalara bile neden olabilir. Bu bile temiz ve başka göğüs alerjilerinde tek artım olacağı sonucunu doğurmaktadır. İklim değişikliğine karşı önlem alınması şart İklim değişikliği, muhit kirliliği gibi etkiler var olan hastalıkların artmasına ve henüz sayı insanın hastalanmasına zemin hazırlamaktadır. İklim değişikliğine tâbi olarak alerjik hastalıkların sıklığının artması ve yen salgınları beklenmektedir. İklim değişikliğini önleyici faaliyetlerin uygulanması tabiat ve insan sağlığını koruyarak alerjik hastalıklar gibi türlü hastalıkların sıklığının azalmasını sağlayabilir.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.