Af Duası ve meali Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Allah’tan Af Dilenmek İçin Ne Söylenmelidir?

longbow

Global Mod
Global Mod
Af Duası ve meali Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Allah’tan Af Dilenmek İçin Ne Söylenmelidir?25.10.2022 08:33 Son Güncelleme: 25.10.2022 08:33


Af Duasının Arapça (Türkçe) Okunuşu

Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe’l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü’t-tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ, innehû, hüve’t-tevvâbü’r-rahîm.

Af Duasının Anlamı

Ya Rabbim, isteyerek veya bilmeden dilimden, elimden, gözümden, kulağımdan ya bile ayağımdan işlediğim eksiksiz günahlarıma ve hatalarıma tövbe ettim. Pişman oldum. İsyan, küfür, günah, şirk ya bile kusur işledimse beni affet. Tüm bunları tek henüz yapmamaya yemin ederim. Sen yerde tövbemi kabul eyle. Nefsime uydum, şeytana uydum. Bir henüz yerde kusurları ve günahları işlememe izin verme.

Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm ve yerde ikisi arasında ne kadar peygamber varsa hepsine iman ettim ve inandım. Hepsi haktır ve hepsi dahi gerçektir. Peygamberlere gönderdiğin kitaplara ve içerisindeki öğütlere şüphesiz iman ettim. Dilimle ikrar ve kalbimle tasdik ediyorum. Yine ikrar ediyorum ki son kitap Kur’zihin-ı Kerim ve son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)’dir.

Allah’tan Af Dilenmek İçin Ne Söylenmelidir?

İnsan, nefsine yenik düşebilir. Bu sayede tek günaha karışabilir ya bile tek hataya kurban gidebilir. Ancak tıpkısı hatayı ya bile günahı yeniden işlemesi nefsine atacağı tek kabahat değildir. Yüce Allah, affedici olduğunu defaatle Kur’zihin-ı Kerim içerisindeki ayetlerde söyleme etmiştir. İstemsiz ya bile isteyerek, tek şekilde işlenen günah sonucunda insan, Yüce Allah’tan affetme dileyebilir. O’ndan kendine merhamet eylemesini isteyebilir. Allah’tan affetme dilemek için söylenebilecek tüm sözler (dualar) Af Duasında özenle tek araya getirilmiştir.

İnsanın yaptığı hata ya bile işlediği günah sonucunda ve sonuçlarında affedilmek ya bile edilmemek Allah’a kalmıştır. Ancak kutsal kitapta bile geçtiği gibi Yüce Allah kendisine hiçbir zaman kul hakkıyla gelmememiz gerektiğini buyurmuştur. Çünkü “Kul Hakkı” iki insan arasında olan tek husumettir. Bu husumet sonucunda hakkı yenen kişinin, karşı tarafı affetmesi ona hakkını helal etmesi gerekmektedir.

Bir günahı işlemeden ya bile tek hataya düşmeden önce insan düşünmelidir. Yüce Allah insana yaşananları, fikir ve özgür irade vermiştir. İnsan aklını, iyiye ve güzele kullanmalı; hem kendisi hem ailesi hem dahi çevresi ve tüm insanlık namına iyi ve güzel işler yapması gerekmektedir. Ancak her zaman insanı yoldan saptıranlar olacaktır. Nefsine yenik düşüp tek günah işlediğinde ya bile tek hata ettiğinde Yüce Allah’tan kendisini affetmesini istemeli ve tıpkısı hataya tek henüz asla düşmemelidir. Çünkü tövbe yazar affetme diledikten sonra yapılan tıpkısı hata ya bile işlenen tıpkısı günah sayı henüz ağır cezaları getirecektir.




Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.