Abdullah Avcı, Beşiktaş taraftarına yanıt verdi

Colocephali

Global Mod
Global Mod
Abdullah Avcı, Beşiktaş taraftarına yanıt verdiAbdullah Avcı sözlerine, Bartın’bile yaşanan maden faciasıyla ilgili göz sağlığı dileyerek başladı.

Avcı, maçla ilgili yaptığı açıklamada, “Ligimizin oyuncu kalitesi yüksek, tarihi şampiyonluklarla dolmuş, içeride tazyik yapan, en fazla hava topu mücadelesi yapan, en fazla ikili mücadeleye giren ve en fazla faul yapan takıma karşı sahadaki pozisyonumuzu örtmek istedik. Beşiktaş en son 7 gün evvel tek maç oynadı. Biz 8’inci gün, 3’üncü maçımızı oynadık. Bir tanesi Kasımpaşa, tek tanesi Fransa Ligi’nin önemli takımı, yaş ortalaması 24 olan Monaco, zaman dahi ligimizin en kaliteli takımlarından tek tanesiyle oynadık. Kazanmak için gelmiştik. Son 2 senedir buradan kazanarak çıkıyorduk. 1-0 öne geçtik. Marek atsa 2-0 yapacaktık, olmadı ve dönüşte gol yedik. Bunlar futbolda var. Sonrasında rakibin hatasıyla tekrar öne geçtik ve soyunma odasına önde gittik. İkinci yarıda rakibin 2-1-7 gibi oynadığı ortamda fırsatlar eski niteleyerek düşündük ki artık. Marek süre olarak yerde kadar oynamayacaktı ama topla ilişkilerimiz sayı iyi gidiyordu. Topun bizde olduğu dönemde yaptığımız hatayla golü yedik ve berabere bitti. Beşiktaşlı futbolcuları iyi niyetlerinden ve yaptıkları mücadelelerden dolay tebrik ediyorum. Kasıma kadar her kulvarda kazanmak için sürme edeceğiz. Kasıma kadar en sağlıklı şekilde kendimizi atmaya çalışıyoruz. Güzel tek müsabaka oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN OYUNU NASIL GELİŞTİREBİLECEĞİMİZ”

Ligde her maçın final maçıymış gibi tek atmosferde oynanmasına değinen Avcı, “Bunu henüz önceden dahi yaşadım. Öyle tek hava yaratılıyor ki final gibi. Kalan 20 haftayı ne yapacağız? Önemli olan oyunu nasıl geliştirebileceğimiz. Beşiktaş’ta bile Trabzonspor’bile bile yaşadım, yaşıyorum o baskıyı. Topun değerini isteyerek oynanıyor futbol. Futbol rakibe ve kendine göre oynanıyor. Duygular tabii ki önemli ama en önemli şey yerde olumsuzlama. Biraz yerde taraftan bakarsak kendimizi henüz iyi hissedeceğiz niteleyerek düşünüyorum” niteleyerek konuştu.

“HAMSIK’İN SAKATLANMA İHTİMALİ VARDI”

Marek Hamsik’i kenara almasıyla ilgili gelen soruya Avcı, “Sen istersen 13-14 kişi ol, Beşiktaş kenar ortayı hemen yapıyordu. Bence sayısal olarak tek etki yoktu. Marek’in sakatlanma ihtimali vardı. Bence girenler dahi maça iyi katkı yaptı niteleyerek düşünüyorum” yanıtını verdi.

“1 SAAT BİLE ÖNEMLİ”

Maçın oynandığı gün ve saatle ilgili tek eleştirileri olup olmadığı yönünde sorulan soru üzerine Abdullah Avcı, “1 saat beraberce önemli ama TFF veya yayıncı kuruluş böyle tek karar verdiyse, yerde savunma gibi olur. Buna alıştık. Toparlanmamız 72 saat aslında ama tığ 71’inci saatimizde maça çıktık. 1 saat beraberce önemli” dedi.

“BEŞİKTAŞ’TA TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPTIM VE BUNUNLA GURUR DUYUYORUM”

Beşiktaşlı taraftarların maç süresince kendisi aleyhine tezahüratlarda bulunmasına değinen tecrübeli antrenör, şunları söyledi:

“Ben Beşiktaş’ta teknik yönetmenlik görevi yaptım, bununla gurur duyuyorum. Ama saçta şu anda Türkiye’nin en yetişkin takımlarından birisi olan Trabzonspor’un teknik direktörüyüm. Bu camiaya bile saygı duyuyorum. Bugün Beşiktaş forması hediye ettiler tarafıma, aldım, oğluma götüreceğim. Aslında buraya olumsuzlama, Bartın’a bakalım. Acı cazip ailat var. Ne oldu, maç oynadık, kazandık veya kaybettik. Bu mu? Üzerimde Trabzonspor ceketi var. Yarın yerde kostüm köken zaman saçta dahi konuşurum ihtimal.”

“AKAN OYUNDA ÜÇÜNCÜ BÖLGEDE BASKI YAPABİLECEK BİR TAKIM DEĞİLİZ”

“Akan oyunda üçüncü bölgede tazyik yapabilecek tek takım değiliz” tekbencilik Avcı, “Duran oyunda yapabiliyoruz, orada tek planımız var. Taç atışlarında yapabiliyoruz. Akan oyunda risk almamız gerekiyor. Bu maçta kenar ortalardan aldık yerde riski. Önemli fırsatlar yakaladık yerde maçta ama değerlendiremedik” ifadelerini kullandı.

Maxi Gomez ve Abdülkadir Ömür’ün sakatlıkları olduğu için oyundan aldıklarını dile getiren Abdullah Avcı, “Bugün kazanabilirdik. Kazanmak için gelmiştik. Maxi Gomez’in adalesinde tek öte vardı, tadil yaptık. Abdülkadir Ömür’ün elinde tek açılma veya kırık olabilirdi, onu değiştirdik. Onları süre olarak böyle kullanmayı düşünmüştük” şeklinde konuştu.

“MAÇA GÖRE, RAKİBE GÖRE, OYUNCUYA GÖRE TAKTİĞİ DEĞİŞTİREBİLİYORUZ”

Tecrübeli antrenör son olarak rakibe göre oyunlarında tadil yaptıklarını kaydederek, “Biz maça göre, rakibe göre, oyuncuya göre taktiği değiştirebiliyoruz. Bugün içildikten futbolun iki yönü var. Savunmayı rakibe göre yapacaksın. Farklı aksam var. Bu kimileyin çıkıyor, kimileyin çıkmıyor. Bugün yeni nesil teknik direktörlerde stratejiler belirleniyor. Savunmada ve hücumda 5-6 tür var. Bunu oyuncular belirliyor. Monaco’yla oynadık, 24 yaş ortalaması. O seviye, başka tek seviye oluyor” dedi ve sözlerini noktaladı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.