2022 Yılın Golü: Bacak amputei, bir tepe vuruşu ile gol attı

fator

New member
Fifa Puskas Ödülü
2022 yılının oylanan hedefi: bacak ampute bir baş üstü vuruşuyla gol attı





Marcin Oleksy, fotoğrafçı için 2022’nin en güzel golü için Puskás ödülünü kazandığı aksiyonu yeniden yaratıyor

© Forum / İmaj Resimleri

Eugene Epp



Marcin Oleksiy, sadece tek bacağı olmasına rağmen geçen yılın en güzel golünü attı. Pole’un tepeden vuruşu, çevrimiçi bir oylamada Fifa’nın Puskás Ödülü’ne layık görüldü.





Ulusal ligler, Şampiyonlar Ligi ve Katar’daki Dünya Kupası ile 2022 futbol yılında çok sayıda önemli olay ve ayrıca görülmeye değer birçok gol yaşandı. Ancak resmi olarak yılın en güzel golü büyük sahneye düşmedi.


Sadece tek bacağı olan Pole Marcin Oleksi tarafından vuruldu. 6 Kasım 2022’de Polonya Bacak Ampute Ligi’nde atılan gol muhteşemdi. Oleksiy bir ortanın ardından havadaydı, üstten bir vuruşla topu mükemmel bir şekilde yakaladı ve sağ alttan savunulamaz bir şekilde vurdu. Golcünün koltuk değnekleriyle oynaması daha da dikkat çekici. Bu, Oleksy’nin şimdi Fifa Puskás Ödülü’ne layık görüldüğü hayalindeki golü atmasını engellemedi.


2022’nin en iyi golü: “Mükemmel şuttu”




Adını eski olağanüstü Macar forvet Ferenc Puskás’tan alan ödül, her yıl yılın en güzel golüne veriliyor. Çevrimiçi bir oylamada Oleksy, önde gelen isimlere karşı galip geldi. Paris’teki galada “Bu ödülü almayı hayal etmek benim için zor. Yine de burada karşınızda duruyorum ve dünyanın en güzel golü için bu ödülü alıyorum” dedi.


36 yaşındaki oyuncu muhteşem hareketini şöyle anlatıyor: “Pas takım arkadaşım Dawid Novak’tan geldi. Topun geldiğini görünce ilk benim kapacağımı biliyordum. Sonra harika bir vuruş yaptım. mükemmel tek atıştı.” O an onun için bir hayal gerçek oldu: “Hep böyle güzel bir gol atmak istemişimdir.”


Bundesliga

Marangoz, mekatronik teknisyeni, mühendis: Bunlar futbol yıldızlarının yetiştirdiği mesleklerdir.




Puskás Ödülü: Marcin Oleksy bir kazada bacağını kaybetti




Oleksiy, 23 yaşında bir iş kazasında sol bacağını kaybetti. Yol yapım işçisinin bacağına ağır iş makinesi düştü ve bacağının alt kısmı kesilmek zorunda kaldı. O zamana kadar Pole kaleci olarak oynamıştı. İyileştikten sonra sahaya döndü: önce kaleci antrenörü, ardından spor protezli ampute futbolcu olarak. Polonya ile geçen yıl Dünya Kupası’nda son 16’ya yükseldi.


Puskás Ödülü için yapılan oylamada Oleksy, uluslararası alanda ayakta duran iki profesyoneli geride bıraktı: Fransız Dimitri Payet ve Brezilyalı Richarlison ikinci ve üçüncü oldu. Oleksy artık önceki yıllarda Yılın En İyi Golü ödülünü kazanan Cristiano Ronaldo ve Neymar gibi oyunculara katılmak için sabırsızlanıyor.


kaynaklar: Youtube’da Fifa / Fifa

#Konular