10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajları ve sözleri 2022 resimli, anlamlı…

longbow

Global Mod
Global Mod
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajları ve sözleri 2022 resimli, anlamlı…08.11.2022 14:22 Son Güncelleme: 08.11.2022 14:34

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 senesinde aramızdan ayrıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1938’dahi, saat dokuzu anadut geçe hayata gözlerini yumdu. Ömrünü Türkiye Cumhuriyeti için harcayan Ulu önder Atatürk’ün yerde yıl 84. yıl dönümü. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajları ile Gazi’yi zikretmek isteyenler bunu paylaşarak hissettirecek. 10 Kasım mesajları Atatürk’ü Anma Günü dolayısı ile paylaşımlarda ve gönderilerde yer matlûp.

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJLARI VE SÖZLERİ 2022

“10 Kasım sabahının verdiği hüznü, Atatürk’ü henüz iyi anlayarak yeniyorum.”

“Atatürk, tarihte, memleketinin en yetişkin adamlarından akraba olarak kalacaktır.”

“Bu vatan senin gibi tek kahramanı ilelebet tek henüz görmeyecek yerinde rahat uyu…”

“Atatürk, Türk Milleti’nin ruhunda Türk bayrağı gibi dalgalanan tek baştı.”

“Büyük Atatürk! Seni seven ve anlayan tek gençlik her zaman var olacaktır.”

“Atatürk, şahsiyet ve yeteneğin korkunç gibi tek simgesi idi, o, yirminci yüzyılın en görkemli olayını yaratan adamdı.”

“O yetişkin insan yalnız Türkiye için olumsuzlama, eksiksiz şark milletleri için dahi en yetişkin önderdi.”

“Atatürk, atlas sayı nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, eksiksiz tek tarihin seyrini değiştirmiştir.”

“Atatürk öyle tek insandır ki, hayali değildir. İstediğini anlar, bildiğini yapar, yapamayacağı tek şeyi dahi istemez.”

10 KASIM ATATÜRK SÖZLERİ

“Atatürk, tarihte teşkilatçı tek da, tek milletin harikalar yaratan yöneticisi ve memleketinin kurtarıcısı olarak kalacaktır.”

“Bu Türk milleti yastadır. Çünkü yeni Türkiye’nin yaratıcısı olan eşsiz şefini kaybetmiştir.”

“Atatürk yalnız kahraman milletinin yetişkin tek şefi olmakla kalmamıştır. O, tıpkısı zamanda insanlığın bile en yetişkin evladı olmuştur.”

“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, her zaman yüreğimiz dahi yaşayacaksın.”

“Çağımızda hiçbir isim Atatürk’ün adı kadar yetişkin saygı yaratmamıştır.”

“Rüzgâr ağırdan eser, her 10 Kasım sabahı, her tek yere savurur, sararmış yaprakları. Hüzünlenir milletim, her 10 Kasım sabahı, çiçeklerle donanır, Anıtkabir yolları. “

“Dünya, yerde savaş ve savaşsızlık kahramanı yetişkin adamın ölümü ile yoksul düşmüştür. “

“Her 10 Kasım’bile olduğu gibi yerde 10 Kasım’bile bile Atatürk’açınık olan bağlılığımızı ve sevgimizi ortak mütalâa ve duygularla tek kez henüz dile getiriyor, yetişkin önderimizi özlemle anıyoruz. “

Türk milletinin yetişkin kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.

83 yıldır gözümüz yaşlı. Türk milleti 83. kez başın tek kere henüz sağ olsun.

Büyük Atatürk! tarih seni bağımsızlığın göz mimarı olarak yazmakta, eksiksiz uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ebediyete intikalinin 82’nci yıldönümünde, içeriden ve haricen ülkemize yönelik türlü entrikaların sergilenmekte olduğu sayı zor tek dönemde anıyoruz.

Atatürk’ün yetişkin eseri, demokratik, laik ve sosyal tek hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar özgür ve özgür yaşayacaktır. Atatürk, atlas sayı nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, eksiksiz tek tarihin seyrini değiştirmiştir. Ruhun şad olsun.

“Türk milletinin eşsiz evladı Atatürk! Sen bengi istirahatgâhında rahat uyu. “En yetişkin eserim.” sayılan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Türk Milleti.”

“10 Kasım 1938’takt bugüne seni her zamankinden henüz sayı özlüyor ve henüz iyi anlıyoruz. Ruhun şad olsun.”

Türk Milletinin her tek ferdi Atatürk’ün getirdiği ilke ve devrimlerin gönüllü ve kararında birer koruyucusu olmaktan yetişkin tek onur duymaktadır.

“Atatürk yalnız kahraman milletinin yetişkin tek şefi olmakla kalmamıştır. O, tıpkısı zamanda insanlığın bile en yetişkin evladı olmuştur.”

Büyük Atatürk! tarih seni bağımsızlığın göz mimarı olarak yazmakta, eksiksiz uluslar senin manevi şahsiyetin önünde saygıyla eğilmektedir.

“Sen yalnızca Türk milletinin olumsuzlama çevre üzerindeki ezilmiş milletlerinde önderi oldun. Çünkü onlar, seni örnek alarak bağımsızlıklarını kazandılar.”

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİ

“Benim naçiz vücudum elbet tek gün toprak olacaktır, yalnız Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

“Beni görmek söylemek mutlaka yüzümü görmek söylemek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız yerde yeterlidir.”

“Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakıyet için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir.”

“Gençler cesaretimizi takviye ve idame fail sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti tığ kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü şiirleri.. 2, 3, 4 kıtalık kısa, uzun ilkokul 10 Kasım şiirleri 2022..

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.