Tenis: Münih'teki turnuvanın hemen başında uzun yağmur molası

fator

New member
tenis
Münih'teki turnuvanın hemen başında yağmura uzun ara





Münih'teki turnuva ancak uzun bir yağmur aradan sonra başladı. Fotoğraf

© Lukas Barth/dpa


BMW Açık için hava tahmini pek iyiye işaret değil. Daha başlangıçta yağan yağmur planları bozdu ve saatlerce gecikmeye neden oldu. Bir Avusturyalı hayal kırıklığına uğradı.





Korkulduğu gibi Münih'teki ATP tenis turnuvası uzun bir yağmur arasıyla başladı. BMW Open'ın açılış programı sabah yalnızca üç buçuk saat geç başladı.



Bavyera'nın başkentinin kuzeyindeki toprak kortta kısmen çiseleyen yağmur ve bazen de şiddetli yağmur yağdı. Meteorologlar tüm turnuva haftası boyunca yağmurlu hava ve sıcaklık tahminlerini tek haneli rakamlarda tahmin etti.


Avusturyalı eski ABD Açık şampiyonu Dominik Thiem, ilk turda İspanyol eleme şampiyonu Alejandro Moro Canas'a 4:6 ve 4:6'lık setlerle mağlup oldu. 30 yaşındaki Thiem, uzun süreli bilek sakatlığının ardından umutsuzca form arayışına girdi ve bir sonraki hayal kırıklığını Münih'te yaşadı.


Molleker Almanya'nın başarısını garantiliyor


Açılış maçını daha önce Çek Cumhuriyeti'nden Vit Kopriva'ya karşı altıncı sırada yer alan Briton Jack Draper 6:1, 5:7, 6:4 kazanmıştı. Mannheim'lı Max Rehberg, ABD'li Alex Michelsen'e 6:7 (2:7), 3:6 yenildi. Oranienburg'lu Rudi Molleker nihayet ilk günde İtalyan Francesco Passaro'ya karşı 6:4 ve 6:2'lik skorlarla Almanya'nın başarısını garantiledi.


Turnuvanın en iyi seribaşı Alexander Zverev'in favorileri, yalnızca haftanın ilerleyen saatlerinde toprak kort etkinliğine katılacak. Hamburger'in yanı sıra Holger Rune da ikinci sırada yer alıyor ve şampiyonluğun ana adaylarından biri. Danimarkalı sporcu son iki yılda BMW Açık'ı kazanmıştı.


dpa

#Konular