Premier Lig: Manchester City şampiyonluk yolunda – Brighton'da kendinden emin bir zafer

fator

New member
Premier Lig
Manchester City şampiyonluk yolunda; Brighton'da kendinden emin bir zafer





City'e Brighton'da liderliği kazandırdı: Kevin De Bruyne. Fotoğraf

© Kin Cheung/AP/dpa


Premier Lig şampiyonluğu için verilen üçlü mücadelede Manchester City'nin her şeyi kendi elinde. Brighton'daki görev Haaland olmasa bile sorun değil.





Son şampiyonu Manchester City, üst üste dördüncü şampiyonluğuna doğru büyük bir adım attı.



Antrenör Pep Guardiola'nın takımı Brighton & Hove Albion'u 4-0 (3-0) kazanarak 76 puanla Arsenal'e bir puan yaklaştı. Ayrıca Cityzen'ler hâlâ bir oyun geride ve her şey kendi ellerinde. Liverpool FC ve teknik direktörü Jürgen Klopp (74) ise sıralamada sadece üçüncü sırada yer alıyor.


Programın geri kalanına bakıldığında, unvanın başarılı bir şekilde savunulması için söylenecek çok şey var. Deplasmanda oynanan üç maç arasında Manchester City için en büyük tehlikeyi Tottenham Hotspur'daki maç oluşturuyor. Ancak Arsenal yine de Spurs'a karşı oynamak zorunda ve aynı zamanda rekor şampiyon Manchester United'a da konuk oluyor.


Kevin De Bruyne (17. dakika), Phil Foden (17. ve 26. dakika) ve Arjantin dünya şampiyonu Julian Alvarez (62. dakika) Manchester City'nin galibiyetini mükemmelleştirdi. Tahttan indirilen Şampiyonlar Ligi şampiyonu, forvet Erling Haaland'ın yokluğuyla (kas sorunları) da başa çıkmayı başardı. Bielefeld'in eski kalecisi Stefan Ortega City'de yedek kulübesindeydi. Diğer tarafta Alman milli oyuncusu Pascal Groß başlangıç 11'inde yer aldı.


dpa

#Konular