Premier Lig: Eski kulübe karşı Havertz galası: Arsenal Chelsea'yi gönderdi

fator

New member
Premier Lig
Havertz'in eski kulübe karşı galası: Arsenal Chelsea'yi gönderdi





Arsenal'den Kai Havertz (l), Chelsea'ye karşı kazanılan net galibiyette iki gol attı. Fotoğraf

© Kin Cheung/AP/dpa


Bir keresinde Chelsea'yi Şampiyonlar Ligi zaferine taşımıştı; Arsenal'in formasını giyen eski Leverkusen oyuncusu, eski kulübüne hiç acımıyor.





Çift golcü Kai Havertz sayesinde Arsenal FC, İngiltere Premier Lig şampiyonluk yarışında rekabeti baskı altına aldı.



Arsenal, Chelsea FC'ye karşı derbiyi net bir şekilde 5-0 (1-0) kazanarak rakipleri Liverpool FC ve Manchester City karşısında liderliğini sırasıyla üç ve dört puana çıkardı. Çarşamba günü Liverpool, Everton FC'ye karşı şehir düellosunda aynı yolu izleyebilir ve bir gün sonra savunma şampiyonu Man City, Brighton & Hove Albion'a karşı mücadeleye girecek. City bir maç daha geride ve hâlâ küçük bir avantaja sahip.


Tek taraflı bir maçta Arsenal'in galibiyeti çok daha yüksek olabilirdi. Havertz, eski kulübüne karşı sezonun 10 ve 11 numaralı gollerini attı (57. ve 65. dakikalarda) ve diğer güzel fırsatları da kaçırdı. Eski Leverkusenli oyuncu, 2021'de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı olduğu Blues'tan yazın yaklaşık 75 milyon euro karşılığında şehirdeki rakiplerine transfer oldu. Antrenör Mikel Arteta'nın takımının diğer gollerini Leandro Trossard (4.) ve iki golünü Ben White (52. ve 70.) kaydetti.


Arsenal'in Pazar günü Tottenham Hotspur'da bitimine dört maç kala bir şehir düellosu daha var. Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal, FC Bayern'e karşı çeyrek finalde başarısız oldu.


dpa

#Konular