Alonso ve Leverkusen şampiyonluğu bir kez daha yakaladı

fator

New member
Fikir

Alman futbol şampiyonu
Alonso ve Leverkusen yine şampiyonluğa muhteşemlik kazandırdı





Her yerde bira yağmuru: Leverkusen antrenörü Xabi Alonso, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında oyuncuları tarafından bira yağmuruna tutuldu.

© Rolf VennenbeHaberler / DPA

Tim Schulze



Şampiyonluk partisini ve Leverkusen taraftarlarının saf sevincini takip eden herkes, şampiyonluğun ne kadar değerli olduğunu artık bir kez daha biliyor. Son yıllarda bu biraz unutuldu.





Artık bunu durdurmak mümkün değildi. Bitiş düdüğü çalmadan önce taraftarlar sahaya akın etti. Sorumluların istemediği şey olmuştu: Taraftarların çılgınca el hareketleri ve zıplamaları şeklinde stadyumun içine akan saf neşenin katıksız, kontrolsüz bir şekilde serbest bırakılması. Kısa bir an için Bayer Leverkusen profesyonellerinin nasıl davranmaları gerektiğini gerçekten bilmedikleri izlenimine kapıldınız. Kutlamaya katılmak mı istiyorsunuz yoksa taraftarlardan son birkaç oyun için çimleri tekrar temizlemelerini mi istiyorsunuz? Kameralar, üçlü golcü Florian Wirtz'in biraz kafası karışmış halde etrafına baktığını kaydetti.



Fakat sorun kendi kendine çözüldü. Hakem Harm Osmers normal sürenin bitimine 90. dakikada düdük çaldı. Zaten artık hiçbir anlamı yoktu. O anda Leverkusen resmen Almanya'nın yeni şampiyonu oldu ve büyük FC Bayern Münih'in 11 yıllık hakimiyetine Werder Bremen'i 5-0 yenerek son verdi.


Futbol Bundesliga

Usta antrenöre bira partisi: Eski Vizekusen şampiyonluğu burada kutluyor




Jeremie Frimpong aziz oldu




Oyuncuların ve taraftarlarının Bayarena'dan aktardığı aşağıdaki görüntüler yürekleri dağladı. Kanat oyuncusu Jeremie Frimpong'un sanki bir aziz imajındaymış gibi kalabalığın içinde yıkanmaktan keyif alması inanılmazdı. Maçtan önce takım stada varır varmaz binlerce kişi caddede sıraya girerek takımlarını kutladı. Fabrika takımının hayran kitlesi, yerel rakipleri Borussia Mönchengladbach ve 1. FC Köln kadar büyük olmayabilir, ancak Bayer'in taraftarları da bir o kadar gösterişli bir şampiyonluk kutlaması yapma yeteneğine sahip.


Stadyumda spontane bir şekilde düzenlenen şampiyonluk partisini de anmaya değer çünkü son yıllarda bu kadar duygusal bir patlama yaşanmamıştı. Münih'te uzun süredir şampiyon olan takımlar için şampiyonluk soğuk bir rutin haline gelmişti. Elbette, FC Bayern oyuncuları ve takımı da benzer şekilde başarılarından keyif aldılar ve ayrıca bir veya iki bira duşu da vardı. Ancak uzun zamandır Münih'teki Bayarena'dan böyle fotoğraflar gelmiyordu. Marienplatz'daki Münih şampiyonluk kutlaması daha çok önceden belirlenmiş eğlenceli bir etkinliğe benziyordu.

Bayer Leverkusen: azizlere saygı Bayarena'da Jeremie Frimpong'un portresi



Jeremie Frimpong'un Bayarena'da “azizlere hürmeti”: Bitiş düdüğünden sonra Bayern Leverkusen taraftarları ve oyuncuları durdurulamadı.

© Andreas Rentz / Getty Images


Leverkusen'den fotoğraflar şampiyonluğun değerini gösteriyor




Bu açıdan bakıldığında Leverkusen ve muhteşem koçu Xabi Alonso'ya teşekkür etmek gerekiyor. Yeni Alman şampiyonları tüm ligi sarstı ve her şeyden önce yükseltti. Ve daha da fazlası: Kulüp ve koçu şampiyonluk unvanına büyüklük ve parlaklık kazandırdı. Leverkusen'in fotoğrafları onun ne kadar olağanüstü bir değere sahip olduğunu açıkça ortaya koydu. Bu, Leverkusen'li olmayan tüm taraftarlar için sezonun en önemli içgörüsü. Ve gelecek sezonun sonunda şampiyonluk için gerçek bir iki veya üç yönlü mücadele görürsek, o zaman her şey nihayet tekrar yoluna girecek.

#Konular