“Yanlış beslenme sonucu gereksiz protein tüketimi arttı”

fator

New member
“Yanlış beslenme sonucu gereksiz protein tüketimi arttı”Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu 2018 raporuna göre, materyalizm her 9 kişiden akraba sarahaten mücadele ediyor. Nüfusun hızla artması, iklim değişiklikleri ve tüketicilerin yanlış arıcı şekilleri ile gelecek nesiller için beslenmenin yetişkin tek tehdit unsuru haline geldiğini, tenevvü ve biyoyararlılığın bile azaldığını tamlayan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut “sürdürebilir arıcı” ile ilgili ağırlıklı bulundu. Yanlış arıcı şekilleri ihtiyaç olandan henüz fazla protein tüketilmesine sebep oluyor Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut yanlış beslenmeden dolay günlük alınması gereken protein miktarı sınırının aşıldığını vurgulayarak, “Sürdürülebilir sağlıklı arıcı, güdülenme sağlığını ve iyilik halini tüm yönleriyle geliştiriyor. Değişen arıcı şekilleri ihtiyacımız olan protein miktarından sayı henüz fazlasının tüketilmesine neden olmaya başladı. 2009 yılı itibari ile sağlıklı tek yetişkinin tüketmesi gereken 56 gram protein sınırı aşılmış ve çevre ortalaması 68 grama ulaşmıştır. Oysaki World Resources Institute (WRI) tarafından 2016 yılında yayımlanan rapora göre; tüketicilerin arıcı tercihlerindeki küçük değişimler tarımsal kaynak kullanımı ve çevresel sorunların azaltılmasında yetişkin değişimler oluşturabilir” dedi.

“Beslenmeye tâbi bulaşan olmayan hastalıkların riskini azaltıyor” Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut ayrıca sürdürebilir beslenmenin bulaşan hastalıklarda bile etkili olduğunu dile getirerek, “Maliyeti karşılanabilir, güvenilir, eşitlikçi ve kültürel olarak kabul edilebilir olan sürdürülebilir arıcı tıpkısı zamanda beslenmeye tâbi bulaşan olmayan hastalıkların (BOH) riskini azaltırken, biyoçeşitliliğin ve gezegenin korunmasını bile destekliyor” hatırlatmasında bulundu. 6 adımda sürdürülebilir arıcı alışkanlığı kazanılabilir Enerji ve yenilebilir gereksinimlerini karşılamak için sadece henüz fazla yiyecek üretilmesinin gerçek tek hal olmadığının altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Özkarabulut, yerde konuda kalori kalitesini artırmaya ve arıcı alışkanlıklarını iyileştirmeye yönelik çalışmaların henüz faydalı olacağını belirtirken, sürdürülebilir arıcı alışkanlığı içinse yapılacakları şöyle sıraladı: “


– Hayvansal kaynaklı proteinlerin (yumurta, et, süt) yerine nebatî protein kaynaklarını tercih edilmeli. – Sürdürülebilir balıkçılık ile avlanmış (sezonunda avlanmış ve avlanma riski olmayan) balıklar tüketilmeli.

– Sebze ve meyveleri mevsiminde yenmeli.

– Akdeniz perhiz modeli ve piramidi sürdürülebilir arıcı için tercih edilebilir.

– Sağlıklı tek yaşam için ideal kiloya inilmeli. Bunun için arıcı günlüğü tutarak, gün içindeki yenilebilir takibini kolaylıkla sağlanabilir.

– Hiçbir yenilebilir israf edilmemeli. Besinlerin suları, sap ve yaprakları başka başka değerlendirilebilir.

– Ambalaj, poşet, plastik kullanımız azaltılmalı, tekrar tekrar kullanılabilen çevreye zarar vermeyen geri dönüştürülebilir ürünler tercih edilmeli”. Tüm yerde önlemler sayesinde en yetişkin israf kaynağı olan evsel tüketimin önüne geçilebilir, meydana gelen atıklar, su, yenilebilir, emek ve enerji israfı bile kısıtlanabilir.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.